Следобед ще се развива купеста облачност, по-значителна над планинските райони

Седмицата започва с ясно и тихо време. През деня ще остане предимно слънчево. Следобед ще се развива купеста облачност, по-значителна над планинските райони, където е възможно да превали и вятърът временно да се усили.

 

Температурите в 7 часа са от 9 до 14 градуса, по-ниски в котловините на Западна България. Максималните ще са от 20 до 25 градуса

 

В планините следобед ще има заоблачавания, по-съществени и евентуално с превалявания на запад. Максималните температури по върховете ще са от 2 градуса на Мусала до 11 на Рожен.

 

Утре над централните и източни райони ще остане слънчево, а над западните и планинските ще има повече облаци и на места ще превали и прегърми. В сряда, четвъртък и петък ще е слънчево с купеста облачност следобед. Краткотрайни валежи с гръмотевици са възможни в Източна България и планините. В събота отново ще е слънчево и още по-топло с температури от 24 до 29 градуса.

 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg. По-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с времето, в рубриката „Моята новина”.

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.