Над Централна и Западна България облачността от югозапад ще се увеличи и на места ще превали

Утрешният 20-и май ще бъде сравнително топъл. В източните райони през целия ден ще е предимно слънчево със слаб източен вятър. Над Централна и Западна България облачността от югозапад ще се увеличи и на места ще превали и прегърми. 
 
Температурите сутринта ще са между 8 и 13 градуса, а максималните следобед от 20 до 25-26 градуса. В планините повече облаци ще има следобед, когато над масивите на запад ще паднат краткотрайни дъждове с гръмотевици. Максималните температури по върховете ще са от 2 до 12 градуса.
 
Над централните и източните райони на континента налягането ще е високо, а времето слънчево. Над Прибалтика, Полша, Беларус и Украйна ще вали. Следобедни дъждове ще има и над планините на Балканите. Вихър над Атлантика ще носи интензивни превалявания с гръмотевици в страните от Западна Европа. 
 
Утре основните претенденти за най-топла и най-студена столица в Европа ще си разменят местата. Най-топло ще е в Москва - 27 градуса, а най-хладно в Мадрид – едва 19 градуса.
 
У нас в сряда ще бъде предимно слънчево. Следобед  над планините и в североизточните райони не е изключено за кратко да превали. В четвъртък и петък по-съществени заоблачавания с валежи и гръмотевици се очакват над Източна България и планинските райони. Над останалата част от страната ще бъде слънчево. На 24-и май и в изборния 25-и май ще е предимно слънчево и топло, в планините с малка вероятност за кратки следобедни бури.
 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg. По-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с времето, в рубриката „Моята новина”.

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.