На изток през целия ден ще има много слънце и слаб източен вятър

Сутринта над западните части от страната има разкъсана облачност, а над централните и източните е слънчево. На изток през целия ден ще има много слънце и слаб източен вятър. 

 

Над Централна и Западна България облачността от югозапад ще се увеличи и на места ще превали и прегърми с временно усилване на вятъра. Температурите сутринта са между 8 и 13 градуса, а максималните следобед ще бъдат в интервала от 20 до 26 градуса.

 

В планините повече облаци ще има следобед, когато над масивите в западната половина от страната ще паднат краткотрайни дъждове с гръмотевици. Максималните температури по върховете ще са от 2 до 12 градуса.

 

Утре у нас ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се развие купеста облачност, по-значителна над планините и североизточните райони, където не е изключено за кратко да превали. 

 

В четвъртък и петък по-съществени заоблачавания с валежи и гръмотевици се очакват над Източна България и планинските райони, а над останалата част от страната ще бъде слънчево.

 

На 24 май и в изборния ден ще е предимно слънчево и топло, в планините с малка вероятност за кратки следобедни бури. 

 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg. По-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с времето, в рубриката „Моята новина”.

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.