Ръководството на ЦСКА ще направи втори опит за излизане на борсата

Ще бъдат ли ужилени феновете на ЦСКА, купили акции от клуба? Червеният клуб се провали при първия си опит да излезе на борсата.


През последните два месеца инвеститори и фенове на червените са изкупили близо 350 000 акции – значително по-малко от желания минимум. Какво ще се случи с техните пари, разказва Златина Зехирова.


Сърца червени, сърца милиони, но оказва се не достатъчно - поне що се отнася до броя на закупени армейски акции. Милко Георгиев е от тези, чиито сърца бият в ритъма на ЦСКА. Когато става дума за любимия отбор, парите нямат значение.

Още по темата


Правилата на играта при купуване на армейски акции - всеки използва услугите на инвестиционен посредник. След неуспешното излизане на борсата, всеки може да си получи парите обратно. С едно малко уточнение:


„Единствено платените комисионни към посредниците няма да им бъдат върнати”, обяснява борсовият брокер Димитър Георгиев.


Всеки, който през последните два месеца си е купил акции на ЦСКА, има и други опции.


„Те ще имат възможност директно да си купят акции от клуба, ако желаят, тоест отново ще получат акции, могат да ги дадат като дарение за клуба, ако пожелаят”, заяви Александър Томов - главен акционер в ЦСКА.


„За всички е пределно ясно и за пазар и за ЦСКА, и за феновете е ясно, че хората така си купуваха емоция, искаха да помогнат на клуба и го правеха от сърцео си, а не на база на някакъв реален анализ на акцията”, убеден е брокерът Димитър Георгиев.


Ръководството на ЦСКА ще направи втори опит за излизане на борсата, с надежда за по-добри резултати.


Повече по темата гледайте във видеото.