Минималните температури ще са от 9 до 14 градуса, а максималните ще бъдат от 23 до 28

През нощта валежите в западните райони ще спрат и облаците навсякъде ще намалеят. Преди обяд на 21-ви май ще бъде слънчево. Следобед над планините ще има купести облаци, а в Източна България ще се заоблачи и ще превали и прегърми. Вятърът ще бъде слаб от североизток. Минималните температури ще са от 9 до 14 градуса, а максималните ще бъдат от 23 до 28, в София 24 градуса.
 
Над планините преди обед ще е слънчево, а следобед с повече облаци и в Източна Стара планина и Странджа ще има валежи и гръмотевици. Максималните температури по върховете ще са от 3 градуса на Мусала до 12 на Рожен.
 
В Португалия, Испания, Франция, Великобритания и Холандия ще има дъждове и гръмотевици. Превалявания се очакват в Прибалтика, Украйна и източните части на Балканите.
 
На полуострова, въпреки дъждовете, до края на седмицата затоплянето ще продължи. Утре, 21-ви май, максималните температури на континента ще са от 23 до 28 градуса, необичайно по-ниски на Пиренеите. 
 
У нас до края на седмицата в часовете преди обед ще бъде слънчево, а по-късно ще се развиват купести облаци и на много места ще има превалявания и гръмотевици. 
 
Температурите ще се повишават и в неделя максималните ще са от 25 до 30 градуса. В понеделник се очакват повече дъждове в западните и централните райони.  
 
Утре остава топло, но на изток следобед с дъждове, в Добруджа и с градушки.
 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg. По-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с времето, в рубриката „Моята новина”.

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.