Температурите следобед ще са между 23 и 28 градуса

През деня над по-голямата част от страната ще остане предимно слънчево. По-съществени заоблачавания ще има над Източна България, а в следобедните часове и над планините. На места там ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб до умерен от североизток.

 

Най-хладно в 7 часа е във високите западни полета, където термометрите показват около 6 - 7 градуса, а доста по-топло е край морето - до 13 - 14. В следобедните часове се очакват приятни стойности - между 23 и 28 градуса.

 

Над планините повече облаци ще има в следобедните часове. В Източна Стара планина и Странджа е възможно да превали и прегърми. На връх Мусала максималната температура ще е около 3 градуса, на Черни връх - 7, на Рожен - 12.

 

В четвъртък преди обед ще бъде слънчево. Следобед повече облаци с условия за превалявания ще има над планините.

 

В петък и събота ще остане сравнително топло. Купеста облачност ще се развива отново над планините и в следобедните часове на места за кратко ще превали. В неделя времето ще бъде слънчево и топло с максимални температури от 25 до 30 градуса. Следобед ще се развива купеста облачност, но краткотрайни дъждове се очакват главно в планините. По Черноморието ще е слънчево с бризов вятър и температура на морската вода 17 - 19 градуса. В понеделник превалявания се очакват на повече места, но ще остане сравнително топло.  

 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg. По-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с времето, в рубриката „Моята новина”.

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.