Образователната програма „Включи се!” продължава с нов 4-дневен курс по контактна импровизация

Експериментирай с гравитацията – за това призовават организаторите от образователната програма на Номад Денс Академи-България - „Включи се! 2”, която стартира успешно с танцовата работилница за бременни „Танц с центъра”, в която се включиха десетки бъдещи майки. От 26-и май обаче стартира новото танцово приключение на „Включи се!”, наречено контактна импровизация.
 
В 4-дневен уъркшоп с водещ Ивайло Димитров в столичното студио Dance Palace (плувен комплекс „Спартак“, бул. „Арсеналски” 4) участниците отново ще могат да се запознаят отблизо със съвременните танцови техники, но от съвсем друг ъгъл. 
 
Контактният танц е лично преживяване на изследване и себеоткриване. В него освен движение има много елементи на медитативност, игра, изненада и сетивност. При този вид импровизация, контактът с другия танцьор създава импулса за движение и дава възможност за експериментиране с гравитацията, инерцията и моментума. 
 
За целта ще тренираме тялото и ума за достигане свобода на движението през различните нива в пространството и достигане на лекота и мекота при приземяване. Ще се учим как да прехвърляме собствената си тежест и как да поемаме теглото на партньора ни, как да поемаме риск и как да се доверяваме. Ще развиваме сетивността и възприятията си за потока на движение, работа в група и импровизация, за да се потопим в танца”, обяснява водещият на уъркшопа Ивайло Димитров, който има дългогодишна практика в сферата на контактната импровизация.
 
Ограничения и изисквания за участието ви в този уъркшоп няма. Добре дошли са всички, независимо от възрастта, телосложението и опита си. Необходимо е само да се снабдите с наколенки.
 
Повече подробности за събитието ще намерите тук.