От хубавите, разбира се, благодарение на „Пролетен базар на книгата”

От 3-и до 8-ми юни и най-капризните читатели ще открият това, което търсят. Причината – „Пролетният базар на книгата”. За първи път тази година книжното многообразие ще се разпростре на три етажа в Националния дворец на културата.  
 
Официалното откриване на базата е насочено за 11.00 ч. и ще бъде съпроводено от културната програма на полуетаж „Изток“ в Националния дворец на културата. На същото място може да бъде разгледана и специална изложба на корици. Колекцията от 40 корици на книги, дело на български художници през последните 20 години, ще представи на широката публика най-добрите постижения в художественото оформление на книгата. 
 
Един от най-именитите турски автори - Ахмед Юмит също ще пристигне за откриването на „Пролетния базар на книгата“ в София. Той ще представи най-новата си книга „Дервишката порта“. За да се срещне с българските читатели, пристига и сръбският писател Братислав Петрович. Неговият роман „Цариградски друм” е хит на последния панаир на книгата в Белград и е в топ 10 по продажби в онлайн магазина на „Книжевна омладина”. 
 
Десетки български писатели, поети и преводачи ще се включат в благотворително четене в помощ на пострадалите от наводненията в Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина. Събраните средства ще бъдат предоставени на посолствата на трите държави. 
 
Читателите ще имат възможност да се срещнат с едни от най-четените съвременни български писатели и поети на щандовете на издателствата.