Вместо досегашните 3 дни, този път формациите имаха една седмица да премахнат агитационните материали

Една седмица, вместо досегашните 3 дни имаха политиците да отстранят агитационните си материали за Евровота. За съжаление и след тези избори изненада няма. Рекламите на кандидатите за Европарламент далеч не са премахнати.

 

Само в София има над 3 хиляди. Въпреки че по закон въобще не трябва да са залепени на определени места, те не са и изчистени от тях.

 

Колкото и да не ни се иска с течение на времето сме свикнали с незаконно разлепените плакати за концерти, обяви за ремонт на покриви, частни уроци и всякакви други. Когато дойдат избори получаваме и допълнителен бонус - предизборни реклами, много от които остават и дълго след вота.

 

Още по време на предизборната кампания Йордан Петров е от доброволците, които се заемат с почистването на политическите плакати от красиво изрисуваните електрически табла в центъра на столицата. „Обикновено безобразията се вършат много лесно, а след това премахването е много трудно”, казва той.

 

Оставаме с надеждата, че въпреки изтеклия срок, рекламите на политическите сили все пак ще бъдат изчистени. Ако ли не, ще има глоби.

 

„Не съм съгласен тази глоба се плаща с парите от партийната субсидия, която излиза от моите данъци. Получава се пълна шизофрения – с лявата ръка партиите мажат по стената, а с дясната общината с моите данъци чисти. Аз плащам да се цапа, аз плащам да се чисти”, категоричен е Йордан.

 

Глобата за политиците може да бъде от хиляда до пет хиляди лева за всяко нарушение.