БСП и ГЕРБ не са разбраха за отмяната на петия вот на недоверие към кабинета

Премиерът Пламен Орешарски и лидерът на ДПС Лютви Местан разговаряха повече от половин час в кабинета на председателя на Народното събрание Михаил Миков. Това стана, докато в пленарната зала течаха дебати по петия вот на недоверие към кабинета „Орешарски”. 


Не е ясно за какво са говорили Пламен Орешарски и Лютви Местан – дали за оставката на кабинета, или за предсрочните избори.


Същевременно БСП и ГЕРБ не са разбраха за отмяната на петия вот на недоверие към кабинета, а премиерът продължава да мълчи по въпроса с оставката.

 

„Българските граждани нямат време за губене. Имат нужда от силно и отговорно, а не подчинено на безпринципни договорки управление”, заяви Менда Стоянова от ГЕРБ. 


Според финансовия министър Петър Чобанов вотът може да бъде оприличен на „претоплен от миналата година тюрлюгювеч, който продължава да бъде безсолен”.

 

„По отношение на финансовата дисциплина не само, че няма застрашаващи параметри, но и те отговарят на най-добрите стандарти”, заяви Румен Гечев от „Коалиция за България”.

 

Дебатите по вота приключиха, а гласуването ще бъде в петък.

 

„Имам изслушване в петък”, заяви Орешарски пред журналисти, които го питаха за оставката. Тогава ще отговаря на въпросите около „Южен поток”. 


Неофициално има коментари, че оставка не се чака поне до вторник, когато ще е КСНС.