ЦИК мълчи по два сигнала за злоупотреби на ДПС в Германия

След селото на ДПС в Полша, в рубриката на Миролюба Бенатова зрителите ще видят как са минали изборите във Франкфурт. В ЦИК има жалби и за двете секции в консулството - за нарушения на застъпниците и агитация на турски език.


Това е една история за изборите като унижение, за родината като мащеха и за бъдещето – такова, каквото не искаме да ни се случи. И докато в България организираният, контролираният и купен вот вече е приет за даденост, то оказва се, че за някои българи в чужбина този тип практики са непоносими.

 

Така е за семейство Живков, които живеят в Германия от зората на демокрацията. Те не подозират, че гласуването за евроизборите ще ги превърне в жалбоподатели до ЦИК. Но видяното и приживяното в българското консулство ги провокира да потърсят обяснение от властите. Засега неуспешно.


За изборите в двете секции във Фарнкфурт има жалби в ЦИК. Протоколите обаче са подписани без забележки и това дава формално основание сигналите да не бъдат разглеждани.


Семейство Живков още чакат в ЦИК да обърнат внимание  на жалбата им. Засега остават със заяждането, че се наричат Живков, а не Живкови и ги обиждат че са неграмотни, защото объркали абревиатурата на Германия.


Повече по темата гледайте във видеото.


Изборни истории от чужбина гледайте в събота в предаването ДИКOFF.

 

Още от Миролюба Бенатова - ТУК.