Общата рамка на бюджета за следващата година е налице, обяви финансовият министър

Средства за извънреден вот през тази година могат да се намерят. Това стана ясно от изказване на министъра на финансите.

 

„Последните избори струваха около 24 млн. лв. и мисля, че бюджетът може да си позволи допълнителни 25 млн. лв., ако се стигне до предсрочни избори през тази година”, заяви Петър Чобанов в парламента, предаде БГНЕС.

 

Бюджетната процедура за следващата година е в ход, отбеляза ковчежникът на кабинета „Орешарски”. Налице е и средносрочната тригодишна бюджетна прогноза.

 

„В момента има в най-обща рамка бюджет за следващата година, а следващото правителство може да го промени в рамките на политиките, които предвижда”, добави Петър Чобанов.

 

Финансовият министър коментира и предложеното сливане на митниците и Националната агенция за приходите. По думите му това е възможна дългосрочна реформа, която обаче ще отнеме много време.

 

„Към момента виждаме, че няма политически консенсус за това, така че то няма да се случи най-вероятно, но като цяло координацията между двете приходни агенции трябва да се подобри още”, подчерта Чобанов.