Датата на предсрочно гласуване трябва да се реши на свиканото от президента КСНС, смята лидерът на БСП

„След като казах да направим избори бързо, при положение, че толкова много политически партии го желаят, май никой не бърза”, каза лидерът на БСП Сергей Станишев в кулоарите на парламента, предаде БГНЕС.

 

„Датата за предсрочни избори не може да бъде просто дата на ГЕРБ”, заяви Станишев. Според него тя трябва да бъде обсъдена на КСНС, който свиква държавният глава във вторник.

 

„Искам да ви припомня, че миналата година, когато г-н Борисов подаде оставка, при президента се договаряха основни приоритети за работата на парламента, които не бяха реализирани”, каза лидерът на левицата. "Работата на парламента трябва да се концентрира в следващите седмици върху някои важни, неотложни законодателни решения. Законопроектът за търговските вериги да се приключи с приемането на закона за военнопострадалите. Има достатъчно работа", допълни Станишев.

 

„Ако има предсрочни избори сега, те трябва да се проведат от правителство, което не е политизирано", заяви той. "Няма семейство и съпруга на политик, която да бъде толкова атакувана и знам, че се прави заради мен. Искам да кажа на съпругата ми, че я обичам", подчерта Станишев във връзка с обвиненията срещу Моника Станишева.