Няма опасност и за живота и здравето на хората от близките населени места

Пожарът край казанлъшкото село Бузовград беше овладян. Няма данни за загинали или пострадали. Няма опасност и за живота и здравето на хората от близките населени места. Районът беше заграден от полицейски екипи, достъпът - ограничен.

 

Сигнал за пожар и взривове е подаден от жител на село Бузовград малко след 21:00 часа на 13 юни. Стихията е локализирана за около час.

 

Един дежурен екип на полицията остава на мястото на инцидента, а огледът, който трябва да установи причините, започва днес. Още снощи до базата пристигна и екип на регионалната еко-инспекция.

 

Екипът на РИОСВ не беше допуснат до базата заради липса на застраховки, задължителни при влизане в подобен обект.

 

Обстановката в района на инцидента е спокойна, няма опасност за населениетоПо данни на полицията, от където цитираха собственика Николай Ибушев, е горял барут. От регионалната еко-инспекция, обаче получиха информация от същия източник, че е горяла нитролента. Материалът пламва бързо и е причината за високия огън, който разтревожи хората в региона.

 

Зрители на Нова също ни изпратиха кадри от пожара в рубриката "Моята новина". Ако и Вие имате информация за подобни инциденти, може да ни изпратите снимки или видео ТУК.

 

Репортер: Анна Турлакова