За една година третокласникът напълнил в дома си шест витрини със 693 малки шишенца

10-годишен пловдивчанин е най-младият колекционер в света. Меружан Вартанян притежава уникална колекция от 50-милилитрови шишенца с алкохол. Третокласникът от арменското училище в Пловдив е на път да покори Рекордите на Гинес със сбирката си от близо 700 мини бутилки.
 
Страстта на Меружан към мини бутилките се родила съвсем спонтанно миналата година след едно пътуване с родителите му до Австрия, когато харесал формата на малките бутилки.
 
Така за една година третокласникът напълнил в дома си шест витрини със 693 малки шишенца от цялата гама с алкохолни напитки. Най-голямата бутилка е от 70 милилитра, а най-малката е ампула от 10 милилитра. В колекцията си има миниатюрни шишета, които са от преди 50-години и са изключителна рядкост.
 
Голяма част от бутилките са внесени от чужбина - Австрия, Гърция, Турция, Мексико, Германия и Армения. Детската възраст на колекционера се оказва за него най-големият му проблем,  защото не може сам да си купува шишенцата с алкохол, тъй като е непълнолетен.
 
Всички мини бутилки са запечатани с восък, за да не изветрее алкохолът в тях. Мечтата на третокласника е да запълни всички стени на жилището с витрини с шишенца.
 
Още утре Меружан се кани да попълни сбирката си с още няколко оригинални екземпляра, които вече е набелязал в търговската мрежа.
 
Повече гледайте във видеото.
 
Репортер: Благой Бекриев