Петлите победиха Хондурас с 3:0

Франция започна по убедителен начин участието си на световното първенство в Бразилия. В мач от група "Е", Петлите разгромиха Хондурас с 3:0. Тимът на Дидие Дешан имаше превъзходство през всичките 90 минути и защити успешно ролята си на фаворит в срещата. 

През първата част, удари на Матюиди и Гризман се отбиха в гредите, а малко преди почивката настъпи ключовият момент в двубоя. Уилсън Паласиос фаулира Пол Погба в наказателното поле и остави Хондурас в намален състав, след като получи втори жълт картон за нарушението. Карим Бензема бе безкомпромисен от отсъдената дузпа и така в огромна степен елиминира интригата в мача.

След почивката, нападателят бе основата и на следващите две попадения. Негов изстрел в 48-та минута се отби в гредата, а след това и в тялото на вратаря Ваядарес. Системата за видео наблюдение бе категорична за първи път на Мондиала - топката е преминала голлинията. Бензема все пак успя да запише втори гол на сметката си в 72-та минута, когато се разписа с мощен удар под гредата. 

В следващия си мач, Франция се изправя срещу тима на Швейцария, който по-рано днес победи драматично Еквадор с 2:1.