Концепцията за дизайна е комбинация от планина, вода и океан

Историческият музей в Нинбо е първият музей, построен от рециклирани материали. Той се намира в китайската провинция Джъдзян и е открит на 5 декември 2008 година. Музеят се фокусира върху историята на Нинбо и традиционните обичаи там.

 

Концепцията за дизайна е комбинация от планина, вода и океан, тъй като Източнокитайско море, на чието крайбрежие се намира градът, е изиграло важна роля в историята на Нинбо. Отличителните черти на резиденциите Дзянан са включени в дизайна на музея чрез декорации, изработени от стари плочки и бамбук, пише БГНЕС.

 

През 2009 година Музеят Нинбо печели една от най-престижните награди в архитектурните среди. Първият етаж на музея е построен като цяло пространство, докато вторият започва да се накланя, придавайки на цялата сграда форма на лодка. Този дизайн загатва за географското разположение на Нинбо, както и за голямото значение на задокеанската търговия в историята на града.

 

Декорацията на външната стена на музея е направена по два начина. Някои стени са построени с милиони плочки, събрани от местността. Този вид декорация е била често срещана при изграждането на къщи в Нинбо в миналото, когато не се е използвал цимент. Друга част от стените са от цимент, покрит с бамбук