Урусите победиха 1:0 и продължават, Суарес ухапа Киелини безнаказано

Уругвай победи с 1:0 Италия и изхвърли четирикратния световен шампион от Мондиал 2014. Урусите се класират за осминафиналите заедно с Коста Рика, а от групата отпаднаха колосите Италия и Англия.


За Адзурите това е второ поредно отпадане в групите на световно първенство. Тимът на Чезаре Прандели се нуждаеше от равенство, за да продължи напред, но не стигна до него.


Гол на Диего Годин в 83-ата минута донесе победата на Уругвай и по този начин всички южноамерикански отбори с изключение на Еквадор продължават напред. Три от четирите големи първенства на Европа обаче си тръгват още след първата фаза - Англия, Испания и Италия.


Мачът не мина без скандали и полемики. Клаудио Маркизио бе изгонен в 59-ата минута с директен червен картон за влизане в краката на Аревало. Според адзурите изгонването му е пресилено.


Най-спорният миг обаче бе в 81-ата минута, когато Луис Суарес ухапа по рамото Джорджо Киелини. Съдията от Мексико обаче не показа никакви картони, въпреки че Киелини го преследваше да му покаже белезите от зъбите на Суарес.


Уругвайската звезда вече за трети път в кариерата си хапе съперник. Първият бе още докато играеше за Аякс. Тогава ухапа по ухото Отман Бакал от ПСВ Айндховен. Преди година пък Суарес с екипа на Ливърпул ухапа по ръката Бранислав Иванович от Челси и бе наказан за 10 мача.