SMS приканва да се върне обратно съобщение с потвърждение за телефонен номер на кандидатите за работа

За нов вид телефонна измама сигнализират зрители на Нова телевизия. Те са получили съобщение с текст на латиница: "Здравейте, кандидатствали сте за работа и интервю. Това ли е телефонът, на който да Ви уведомим за решението ни? Отговорете с RR на латиница".

 

В рубриката "Моята новина” Ася Кожухарова пише: "Изпращам Ви снимка на нов вид измама. Аз съм безработна студентка и изпращам автобиографии в популярен сайт, за да си намеря работа. Днес получих тези SMS-и (прилагам снимка) и не се усъмних в достоверността им. Върнах два броя отговори. След втория взех да си мисля, че нещо не е наред и спрях да пращам. След половин час си проверих сметката и имах 10 лв. сметка. Простата сметка сочи по 5 лв. на SMS. За първи път ми се случва, сигурна съм, че това е някакъв нов вид измама”.

 

Ваня Иванова също изпраща снимка, на която се вижда, че е получила SMS от кратък номер 1982: "Странното е, че последно съм кандидатствала за работа през месец февруари. Най-вероятно става въпрос за нов вид телефонна измама”.

 

Ето и още сигнали, излъчени в "Здравей, България":

 

На вашето внимание - крилца
Пожарникари от Сандански спасяват коте
Градушка в село Страшимир (ВИДЕО)
Градушка в село Страшимир
Наводнението в Добрич
Столица със 100 лица
След потопа във Варна
Къде играят децата
Да паркираш нагло в София...
Да навлезеш в насрещното
Поредното нагло паркиране
Неправилно паркиране

 

Продължавайте да изпращате сигнали в рубриката "Моята новина”!