Собственик на животно, който не е почистил след домашния си любимец, се глобява с до 750 евро

Общинската управа на испанския град Ел Вендрел пусна обществена тоалетна за домашни кучета, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

 

Тя работи като тоалетните за хора. Снабдена е с водно измиване и решетка-уринатор. Екстрата е дарение от гражданин на име Енрик Хирона. По този начин той считал, че по-лесно ще се опазят чисти улиците и тротоарите.

 

Кучешките екскременти попадат в контейнер от неръждаема стомана, след което се отмиват със струя вода. Тя се задейства от господаря на домашния любимец със специална ръчка. При малка нужда е предвидена решетка и чешма за отмиване на урината. Кучетата имат възможност и просто да маркират тоалетната, както правят с дърветата в парка.


Някои граждани на Ел Вендрел обаче се оплакаха, че приспособлението е безполезно. Други пък разкритикуваха използвания метален материал. Градската управа обаче е сигурна, че кучешките тоалетни имат бъдеще.

 

Собственик на животно, който не е почистил, след като домашният му любимец е замърсил улиците или градинките на Ел Вендрел, се глобява до 750 евро.