Екип на "Събуди се" посети д-р Джамал със скрита камера

Тайсир Ел Джамал Мохамад - това е името на човека, който се представя за зъболекар и "лекува" без никакви права в центъра на София. Екип на "Събуди се” засне със скрита камера зловещия му кабинет.

 

За д-р Джамал разказа Виолета Зашева. Препоръчали й го познати като човек, който работи бързо и взима малко пари

 

"Няма вода в машината. Дава чаша на пациентите, от която те пият. Плюят в мивката, която обаче също не е свързана с ВиК инсталация, а водата се оттича в една туба. Видях, че той готви и живее там, имаше дрехи, сакове. Той ми обясни, че знае какво прави, че е лицево челюстен хирург и че в неговата държава е бил и гинеколог”, разказа Виолета.

 

Екипът на "Събуди се” посети д-р Джамал със скрита камера. Откри го в помещение, което прилича на всичко друго, но не и на стоматологичен кабинет. Табела няма, дръжката на вратата също липсва. 

 

След като предишният пациент става, д-р Джамал не подменя инструментите и преглежда отново със същите. Председателят на Зъболекарския съюз д-р Борислав Миланов обясни какви са елементарните условия за спазване на хигиена.

 

"Задължението на всеки е да работи с инструменти, които са автоклавирани”, поясни той. 

 

Единственият уред, който има в кабинета, се оказа сух стерилизатор. По думите на д-р Миланов съгласно нормативната уредба подобен уред не се използва в практиките по дентална медицина.

 

Калина, която дойде с екипа на "Събуди се” като пациент, е с два извадени кътника. Предстои да й бъдат поставени импланти. За манипулацията й е предложена цена от 2000 лева. Питаме д-р Джамал колко би взел той. Отговорът е 800 лева.

 

Искаме телефон за връзка. Получаваме визитна картичка на рентгенов кабинет. Д-р Джамал драска телефонния номер, а отдолу записва своя. 

 

На следващия ден се връщаме при д-р Джамал с камера. Какво обясни той – разберете във видеото.