Темата предизвика спор в студиото на „Здравей, България” между Венцислав Мицов и Ивайло Йонков

Предизборната кампания започна, а партиите обещават много на избирателите си. 

 

Темата предизвика спор в студиото на „Здравей, България” между водача на листата на „Глас народен” в Шумен Венцислав Мицов и Ивайло Йонков от предизборния щаб на „Реформаторския блок”. 

 

Запитани дали биха могли да работят заедно, Йонков заяви, че не вярва да е възможно.

 

Не виждам как можем да работим с бранд, който няма нищо зад него. Има политика, има действие, а не някакъв бранд. Няколко пиара ако се съберат, могат да направят партия”, коментира Йонков. 

 

Думите му обидиха събеседника му Венцислав Мицов и той отвърна на атаката.

 

Като се замисля сериозните и системни партии какво правят 25 години - с техните сериозни експерти и хора, сътвориха такива невероятни глупости. За 25 години те допуснаха всичко това, което сега се случва в наводнените градове. Иван Костов каза, че още по негово време са имали доклад какво може да се случи във Варна. Какво направихте? Да бяхте направили нещо за25 години със сериозните си брандове и експерти”, заяви Венцислав Мицов. 

 

Има села като Бисер, които два пъти са наводнявани при две различни управления. Сега ще ми обуват гумени ботуши и ще ходят на място. Хора, да бяхте направили нещо, 4 години бяхте на власт. Или пък БСП щели да си отклонят парите от предизборната кампания. Да бяхте свършили нещо, бе, хора”, продължи Мицов.

 

По думите му „Глас народен” е несистемна партия, но може да влезе в тази система и да изнася всичките неща, които се случват. 

 

„Очевидно сме малка партия, очевидно не можем да управляваме, но ние растем малко по малко”, заяви Венцислав Мицов. 

 

Той обвини „Реформаторския блок”, че си играе на „обича ме не ме обича” с ГЕРБ.

 

„Имаме ясна позиция – ще бъдем с ГЕРБ, без определени лица, които да заемат министерски позиции”, отвърна Ивайло Йонков.


Целия разговор гледайте във видеото!