Той изразни надежда, че това ще бъде последната смяна на губернатори

Промени в ръководството на седем областни управи направи правителството на днешното си заседание.

 

Като областни управители на Софийска област и на Силистра бяха освободени Емил Иванов и Насуф Насуф във връзка с подадени от тях заявления. С решение на кабинета постовете си освобождават и Георги Рачев, областен управител на Велико Търново, Николай Григоров на Габрово, Стоян Ненчев на Разград, Емел Мустафова на Търговище и Венцислав Венков на Шумен.

 

Областен управител на Софийска област става Юлиян Леков. Начело на областната управа в Силистра застава Стоян Бонев. Георги Камарашев поема областната администрация във Велико Търново.

 

Лиляна Хранова – Петкова е новият областен управител на Габрово. Областен управител на Разград става Илиян Драмалиев. Севда Ерменкова застава начело на областната администрация в Търговище.

 

Областната управа в Шумен ще бъде оглавена от Петко Шаренков.

 

„Всички областни управители, които участват в предизборната кампания и са включени в листи на някоя партия, са освободени”, заяви служебният премиер Георги Близнашки по повод смяната на нови седем областни управители.

 

Близнашки каза, че указанията към областните управители са да работят с всички политически партии и да запазят неутралност. Той изразни надежда, че това ще бъде последната смяна на губернатори.

 

По отношение на новоназначения областен управител на Софийска област Юлиян Леков, за когото е ясно, че е член на СДС, Близнашки коментира, че Леков не участва от предизборната надпревара, но въпреки, това увери, че той ще се дистанцира от своите виждания. "Всеки има своите политически пристрастия, но и при най-малка проява на такива, министър-председателят ще вземе незабавно мерки", каза служебният премиер.