България скърби за жертвите на адския взрив

Черен флаг беше спуснат днес от фасадата на кметството в Горни Лом. Преди по-малко от две денонощия 15 души изгубиха живота си в цеха за производство на взривни вещества и утилизация на боеприпаси. Днес е денят, в който скърбим за жертвите на адския взрив:

 


 ЕМИЛ ВАЛЕРИЕВ МИТКОВ – 29 г. от гр.София
 ВАЛЕРИ ПЕТКОВ ЦОКИН – 56 г. от гр.Монтана
 МИРОСЛАВ СЪЙКОВ ЧЕРНЕВ - 55 г. от гр.София
 ИВАН ПЕТРОВ ГЕОРГИЕВ – 42 г. от с.Средогрив
 ВЕНЕРА ЕВТИМОВА ГЕОРГИЕВА – 40 г. от с.Средогрив
 МИЛКА ПЕТРОВА АНГЕЛОВА – 51 г. от с.Средогрив
 МИХАИЛ ДИМИТРОВ ИЛИЕВ – 26 г. от Горни Лом
 ПЛАМЕН ИВАНОВ ПЕТКОВ – 48 г. от гр.Чипровци
ХРИСТО КАМЕНОВ БОРИСОВ – 28 г. от гр.Монтана

ЦВЕТАН БОРИСОВ МИХАЙЛОВ – 39 г. от гр.Монтана

РУМЕН АЛЕКСАНДРОВ РЪБИН – 44 г. от гр.Монтана
ПЕТКО КОСТОВ ИВАНОВ – 59 г. от гр.Чипровци
ПЕТЪР СИМЕОНОВ ПОПОВ – 57 г. от гр.Монтана
КРАСИМИР ДИМИТРОВ ГЕОРГИЕВ – 56 г. от гр.Чипровци
ЕМИЛ ИЛИЕВ ИЛИЕВ – 33 г. от гр.Монтана

 

"Трябва да има виновни за инцидента", настоява Димитър Димитров, който загуби сина си при взрива в завода за взривни вещества и боеприпаси в Горни Лом.

 

Скърбим за жертвите на адския взривКъм главния прокурор Сотир Цацаров опечаленият баща се обърна с думите: „Искам да си свършите съвестно работата, трябва да има виновни, които да понесат отговорност, това е страшна трагедия, 15 семейства са почернени, не искам да се случва на никого това, което се случва на мен".

 

Към бъдещите управляващи опечаленият баща се обърна с думите: "Говорите, че ще трябва да се създават работни места, искам да ви помоля, гласувайте закони и създайте условия на младите хора да работят, държавата има нужда от млади хора". Синът ми започна да работи на 24 години, а сега е на 26 години, той беше принуден да започне работа в завода, за да може да има свой средства, с които да посреща нуждите си. Аз знаех къде отива и той също знаеше", каза Димитров.


България скърби за жертвите в Горни ЛомШестима от загиналите са от Монтана. Преди да намери смъртта си в завода за обезвреждане на мини, 44-годишният Румен дълги години бил без работа. Жена му също е безработна, а имат и син студент. До последно се надявали, че може да жив и да се върне.

 

„За какво му беше това нещо, да си продаде живота за 200-300 лева, за какво му беше това нещо? Отидох при майка му и си казвахме, че няма да е най-лошото, може да е ръка, крак, но няма да е най-лошото, не сме си го и помисляли. Животът си продължава, още от утре и всеки ще си тръгне с задълженията, а него няма да го има никога вече”, каза през сълзи Цеца Младенова.

 

Екипите на Нова телевизия продължават да са на място, за да търсят информация за това какво е довело до трагичния инцидент.

 

Община Чупрене откри сметка за подпомагане на семействата на загиналите

ИНТЕРНЕШЪНЪЛ АСЕТ БАНК АД клон ВИДИН
IBAN BG48IABG74963300401901
BIC:  IABGBGSF