Има опасност обаче и да се разцепи, допълни той

„Предстои да се регистрира партия „Реформаторски блок”, предстои повече консолидация, предстои избор на лидер”, заяви в предаването „Здравей, България” Корман Исмаилов от Народна партия „Свобода и достойнство”, която е част от Реформаторския блок.

 

По думите му обаче има възможност и Реформаторският блок да се разцепи и някоя партия да се оттегли. 

 

„Процесът, по който вървим, не е лесен, но сме решени да го вървим този път. Много ни се искаше да има повече консолидация, да имаме един председател, да говорим от една трибуна”, коментира още Корман Исмаилов относно проблемите вътре в Реформаторския блок.

 

„Десните избиратели са едни от най-информираните и най-критичните. Всеки ще си понесе отговорността за това, което е говорил”, заяви Исмаилов относно думите на Божидар Лукарски, който каза пред „24 часа”, че поставянето на условие от страна на Реформаторите Борисов да не е бъдещият премиер било „трик за вдигане на електората”.

 

„Най-важно е да се състави правителство с ясна конкретна програма. Ние ще предложим сериозни реформи. Нека видим дали ГЕРБ ще се ангажира с тях. Ако се ангажира, да видим кои хора ще предложат”, допълни Исмаилов. 

 

По думите му не е маловажно кой ще е премиер, "но ако Бойко Борисов се ангажира, защо да не направи реформите".

 

„С кадрите могат да бъдат направени определени отстъпки”, коментира Корман Исмаилов. 

 

Повече гледайте във видеото!