Политолог: Добре, че парламентът е раздробен, за да има диалогични разговори

 

 

"Естествена е реакцията на Бойко Борисов срещу опитите на другите политически сили да му пробутат една подкрепа-менте. Реформаторите имат двойна позиция – половината искат да участват в правителството, другата – да останат наблюдатели”.

 

Така социологът Андрей Райчев коментира пред Нова телевизия новото условие към политическите сили техните лидери да станат министри.

 

"Страшното за Борисов не е, че той ще управлява болезнено, страшен е провалът. Ако той стане премиер и се провали, може да забрави за президент и за всичко”, смята Райчев.

 

"Трябва да се направят лидерски срещи и контактни групи, защото през медиите няма да се получи нищо, а напротив – да се развалят нещата. Диалогът трябва да е очи в очи”, на мнение е Екатерина Михайлова, бивш зам.-председател на народното събрание.

 

"България има спешна необходимост парламентът да почне да функционира и то нормално, защото има много важни актове, които трябва да се приемат. На дневен ред стои въпросът за актуализацията на бюджета, закъснява преговорният период с ЕС. Отделно са проблемите с БНБ и КТБ”, поясни тя.

 

"Добре, че парламентът е раздробен, за да натика всички в режим на културно-диалогично политическо говорене, а не викане и мерене на мускули”, на мнение е политологът Евгений Дайнов.