"Това Народно събрание трябва да твори по-дългосрочни закони", на мнение е той

 

"Нашите намерения са ръководени от правилото, че и най-лошият мир е по-добър от най-добрата война. Декларираме, че ще направим всичко възможно да има по-дълго работещ парламент и правителство с грижа на народа, въпреки големите различия”, заяви от парламентарната трибуна Светлин Танчев от "Български демократичен център”. 

 

"Ще го направим със същата непоколебимост, с която ще сторим всичко възможно да разтурим този парламент, ако установим, че той обслужва лобистки интереси”, допълни Танчев.

 

Той е на мнение, че 43-тото Народно събрание е може би най-представеният парламент в историята на България и заяви, че ще подкрепят предложението на мнозинството за председател на парламента. 

 

"Приоритетите ни са стопанското и духовно спасение на нацията. Основен акцент в предизборната ни програма е създаването на условия за разкриването на нови работни места”, заяви Светлин Танчев. 

 

"Това народно събрание трябва да твори по-дългосрочни закони. Сядайки с вас, ще понесем част от греховете ви. Затова ви призоваваме към по-малко партийни страсти и повече мисъл за хората”, призова Танчев.