Той заяви, че служебният кабинет е постигнал целта си да стабилизира страната и да преведе легитимни избори

„Постигнахме главната си цел - да стабилизираме страната и да внесем спокойствие и да произведем едни избори, които да дадат легитимен резултат, който не се оспорва от политическите партии”, заяви служебният министър-председател Георги Близнашки, цитиран от БГНЕС. Той направи равносметка на своя престой в Министерски съвет, който започна на 6 август, когато беше назначен на този пост от президента Росен Плевнелиев.

 

Близнашки отрече да е правил чистка по високите етажи на администрацията и държавните компании, които започнаха с назначаването на "Ало, Ваньо" начело на агенция "Митници", преминаха през чистката на неудобната Държавна комисия за енергийно и водно регулиране, за да стигнат до назначаването на танцьорката Ива Йорданова като зам.-председател на Държавна агенция на българите в чужбина. 

 

"Никаква чистка няма. Всъщност става дума за точно 218 уволнения и назначения. Другите случаи са на размествания на хора, които по една или друга причина са напуснали държавната администрация", каза служебният премиер и добави, че са направени минимални промени и те отговарят на едно ново съотношение на силите след европейските избори в България.

 

На въпрос каква е неговата лична оценка, Георги Близнашки отговори: "Изцяло положителна от начало до край".