Вирусите повалят по 300 000 при епидемия, съобщава "Телеграф"

 

Жена на 35 години без хронични заболявания е стигнала до лечение в психиатрична клиника след прекаран грип, пише „Телеграф”. Това е само един от случаите на различни усложнения, с които се сблъсква през последните години екипът на Инфекциозна болница.

 

Попадналата в психиатрия пациентка е била намерена от близките си в безсъзнание, след като 3-4 дни е била със симптоми на грип. Поставена й е диагноза енцефалит с грипна етиология. Пациентката е споделила с лекарите от психиатрията опасения за здравето и живота на близките си.

 

Страдала е от безсъние и липса на апетит, дори отказала да се храни. Според експерти преди да има подобни проблеми, тя никога не е имала психично разстройство и фамилна обремененост.

 

И още теми от печата:

 

Само 16 полицаи са уволнени за корупция през 2014 г., съобщава "Сега".

 

Данните показват спад - за сравнение през 2011 г. уволнените са били 160, а година по-късно само в столичната полиция с работата си са се разделили 22 служители. 

 

От началото на 2014 г. в министерството са образувани общо 43 дисциплинарни производства заради подкуп. 18 от тях не са приключили, а в 7 от случаите подозренията за корупция не са потвърдени, става ясно от статистиката. Двама служители са наказани с по-леки санкции. Няма данни колко от наказанията са обжалвани и отменени от съда. 

 

Корупцията сред пътните полицаи е огромна, призна вчера вътрешният министър Веселин Вучков в коментар на разпространен запис в интернет, на който се вижда как пътен полицай взима пари от шофьор, след като е проверил документите му.

 

Повече от печата гледайте във видеото!