"Сините" прекъснаха "черната" серия от четири поредни загуби от "канарчетата"

Левски победи Ботев Пловдив с 3:0 в дерби от 16-ия кръга на "А" група и най-сетне прекъсна "черната" серия от четири поредни загуби от "канарчетата". 

 

С добра игра и стабилна психика "сините" успяха да стигнат до победата пред погледа на бъдещия си наставник Димитър Димитров – Херо, който беше на трибуните на стадиона в Коматево. В доста нервен двубой двата тима се представиха равностойно през първото полувреме. Въпреки няколкото положения до гол през първата част не се стигна, но малко преди края му домакините останаха с 10 човека, след като Божидар Васев избута Мигел Бедоя и получи втори жълт картон, пише БГНЕС. 

 

След почивката реферът показа червен картон и на Луис Педро, заради сблъсък с вратаря на Ботев, което върна баланса на терена. Въпреки това, "сините" показаха по-стабилна психика и в 64-та минута Прохазка откри резултата в полза на тима на Георги Иванов. В 79-та минута се разписа и Георги Сърмов, който увеличи на 2:0 за столичани. В 88-та минута Бедоя оформи крайният резултат 3:0 за Левски. 

 

От своя страна Ботев не успя да създаде нито едно по-опасно положение, с което позволи на "сините" да стигнат до логична втора победа срещу тях в шампионата. 

 

С успеха си Левски се вдига до четвърта позиция с 27 точки.