Хуриет Сюлейманов е карал без книжка и без причина е влязъл в насрещното

Окръжната прокуратура в Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу 30-годишния Хуриет Сюлейманов

 

Той е обвиняем заради това, че на 5 май 2014 г., шофирайки с превишена скорост без да има книжка и навлизайки без причина в лентата за насрещно движение е причинил смъртта на трима младежи, а един е със средна телесна повреда. В момента Сюлейманов е под домашен арест.

 

На 5 май той причинява смъртта на Влади, Ники и Цвети, трима младежи, тръгнали към София, където Влади и Цвети трябвало да държат изпит, тъй като са студенти по право. Влади и Ники умират на място, Цвети дълго се бори за живота си в болница, но след месеци издъхна там. Така четвъртият човек в колата, Иван остава единственият оцелял в тежката катастрофа. 

 

7 месеца по-късно, сълзите на близките все още трудно се сдържат. Потекоха отново преди няколко дни, когато в Плевен бяха посети 100 рози, но не какви да е. Френска фирма със 150-годишна история кръсти роза на името на Цвети, след като майката на момичето им писала писмо. Растението вече ще носи името „Цветелина Романтика”, а едно евро от всяка продадена роза ще се връща у нас.