От полицията твърдят, че шофьорът е карал с 90 км/ч

 

Трима 18-годишни ученици от Девин загинаха при тежка катастрофа на пътя за Смолян. Колата, с която пътували, изхвърчала от платното и паднала в коритото на река Широколъшка. Само един от пътниците e оцелял по чудо.

 

За да изпробват скоростите на новата придобивка Васил, Николай, Симон и Александър се качват в колата и решават да отидат до Широка лъка. Към 21.30 снощи се връщат обратно, но за тях пътят свършва до там. От полицията твърдят, че шофьорът е карал с 90 км/ч. Пътят е бил заледен. Колата пада в реката и се обръща по таван.

 

Оцелява само Николай. Изпълзява по мантинелата и тръгва пеша, за да търси помощ. След един километър стига до бензиностанция. По пътя е махал на други коли, но никой не спрял, защото го помислили за пиян.

 

Трите момчета най-вероятно са се удавили. Пожарникари са извадили телата им от реката през нощта. „И моето внуче загина. Те не са виновни. Отсреща е идвала кола и за да избегнат удара с нея са паднали в реката. Но не са им помогнали. Тази година трябваше да правя бал, а сега погребение”, каза бабата на Симон Сребра Тютюнджиева.

 

„Най-странното е, че не се знае на кого е колата. Не е на момчетата, нито на родителите и е с пловдивска регистрация”, заяви говорителят на ОДП на МВР- Смолян Цветелина Черкезова.

 

Оцелялото момче е в болницата в Смолян с охлузвания и леки наранявания без опасност за живота. Утре в Девин е обявен ден на траур.

 

Репортер: Благой Бекриев