Според списание "Варайъти" актрисата преговаря за главната женска роля във филма

Кейт Уинслет е поредната холивудска звезда, чието име беше свързано с биографичния филм за Стив Джобс, съобщава Контактмюзик, цитиран от БГНЕС.

 

Според списание "Варайъти" британската актриса в момента води преговори с "Юнивърсъл" да изиграе главната женска роля във филма. Филмът ще бъде режисиран от Дани Бойл, а сценарият е дело на Арън Соркин, който стои зад "Социалната мрежа". Той се основава на биографичната книга за Джобс на Уолтър Айзъксън. Продуценти ще бъдат Скот Ръдин, Марк Гордън и Гимон Касади.

 

Според слуховете Майкъл Фасбендер ще изиграе ролята на Джобс, а Сет Роджън ще се превъплъти в образа на съоснователя на "Епъл" Стив Уозниак. Говореше се също, че Джеф Даниелс може да изиграе бившия президент на "Епъл" Джон Скъли, а Натали Портман също беше свързвана с проекта.

 

Филмът премина през много трудни моменти, които започнаха през април с отказа на Дейвид Финчър да седне на режисьорския стол, след което Крисчън Бейл също реши да се оттегли от главната роля, като заяви, че не е подходящ за нея.

 

Миналия месец "Сони пикчърс" се отказа от филма, въпреки че работи по проекта две години. Той обаче бързо беше взет от "Юнивърсъл", който го купил на цена от 30 милиона долара.