На човека му прилошало и дори загубил за кратко съзнание

 

Мъж от Созопол чакал час и половина линейка на адреса си, който се намира на около 700 метра от Спешна помощ. На човека му прилошало в събота около 18.30 часа, дори загубил за кратко съзнание. Заради забавянето на медицинския екип се наложило приятел стоматолог да оказва помощ на болния.

 

Дали става дума за човешка немарливост или недобро взаимодействие между отделните звена в системата 112, провери екип на Новините на Нова.

 

В събота вечерта на Георги му прилошава. Около 18.50 часа уплашената му съпруга звъни на телефон 112. Обажда се и на техен приятел, който да чака линейката пред блока. Към 19.10 часа след две обаждания на 112 Георги, който е хипертоник, усеща, че губи съзнание. Тогава звънят на техен приятел, който пристига с апарат за кръвно налягане 

 

Спешната помощ в Созопол се намира само на около 700-800 метра от дома на Георги. Опитваме се да разберем кога е получен сигналът за нуждаещ се пациент при тях. Фелдшерът, който бил на смяна в събота вечерта обаче разказва, че получил частична информация за Георги, прибирайки се към Созопол от Бургас, където  оставил в болницата друг пациент. 

 

От Централата на телефон 112 уточниха, че първото обаждане при тях е регистрирано в 18.48 часа. Защо обаче дежурните от телефон 150 до 19.52 часа не са го предали на лекарите в Созопол, не стана ясно.
 

Георги отказал прегледа на закъснелия с повече от час медицински екип. Не пожелал да им губи времето, още повече че вече знае в Созопол една линейка обслужва 10 населени места в общината.
 

Репортер: Цеца Алексова