Полицията го арестувала на живо в ефир

 

Вчера вечерта 19-годишен младеж взе заложници в холандската национална телевизия по време на централните новини. Оказа се обаче ,че пистолетът, който той е използвал, е играчка. Драмата приключи без пострадали, а нападателят беше арестуван.

 

Младежът влязъл въоръжен с играчката малко преди новините в 20.00 часа, поискал 10 минути ефир и работещите в телевизията го упътили към празно студио и след това се обадили в полицията.

 

Младежът твърдял, че е компютърен специалист в холандското разузнаване.  Заплашил, че е поставил бомби, които ще взриви, ако искането му не бъде изпълнено. Докато чака да му дойде реда пред камерите, младежът се разхожда нетърпеливо и разговаря с похитен от него охранител.  След минути пристигат служителите на реда и с викове "Хвърли оръжието" успяват да арестуват нападателя.

 

Полицията отказа да коментира публикации, че момчето наскоро е загубило родителите си и това го е извадило от равновесие. Той може да бъде обвинен в отвличане, притежание на оръжие и заплаха с оръжие. Полицията разпитва заподозрения. Холандските власти отрекоха информацията, че 19-годишният похитител е в списъка на издирваните ислямисти.