Идеята на Ципрас шокира туристите и бизнеса

Без ол инклузив в Гърция.Това намерение на новия гръцки премиер Алексис Ципрас шокира бизнес и туристи. Намерението на новата власт е по този начин да се увеличат приходите от почиващи. 

 

Резервациите вече текат, а хотелиерите са в патова ситуация. Особено тези по островите, където ол инклузивът е най-силно застъпен.

 

"В Северна Гърция ол инклузив ряко се среща, но на островите ситуацията е различна. Там това е работеща и печеливша формула, защото така знаеш колко туристи ще имаш и съответно си правиш сметката за приходите и разходите", заяви Кинцакис Александрос, председател на хотелиерите в Ставрос.

 

Според новоизбрания премиер Ципрас премахването на този вид услуга ще бъде в полза на дребния и средния бизнес, защото туристите щели да харчат пари за храна и забавления и извън големите хотели. Туропеторите обаче са на друго мнение. 

 

Да почива в Гърция или не това лято е разколебана и Милена. Тя предпочита гръцкото Беломорие заради по-чистия плаж и вода. Но предпочита и ол инклузива.

 

Според заетите в бранша, най-потърпевши от липсата на ол инклузив ще бъдат туристите с малки деца като  Милена, за които този вид почивка излиза най-изгодно.

 

Репортери: Екатерина Николова, Биляна Борисова