Това сочат данните от черните кутии на полета, който удари такси и падна в река

 

И двата двигателя на падналия в Тайван самолет са спрели малко след излитане. Това сочат данните от черните кутии на полета на "Транс Ейша”, който удари такси и падна в река, отнемайки живота на 35 души. 

Още по темата

 

Следователите съобщиха, че само 37 секунди след излитане и двата двигателя на машината са спрели да подават достатъчно тяга. Спирането е продължило две минути. Според показанията на записващите устройства екипажът е опитал да рестартира единия двигател, но без успех. Пилотите подали към диспечерите сигнал, който значи, че или към двигателите не се подава гориво, или то не се възпламенява. 

 

Експерти обясниха, че този модел самолет може да лети само с един работещ двигател, но и до момента няма обяснение защо след повредата и другият двигател е бил изключен. Подробен доклад за причините за катастрофата ще бъде публикуван до 30 дни, а пълните резултати от следствието се очакват до шест месеца. 

 

Междувременно стана ясно, че авиокомпанията е предложила да поеме разходите по погребенията на загиналите. За целта на роднините ще бъдат дадени по 38 000 долара за всяка от жертвите.