Това коментира вестник "Преса"

 

 

Ратификацията на споразумение за нов дълг от 16 млрд. лв. най-вероятно ще мине през парламента днес с гласовете на депутатите от БДЦ, пише в. "Преса". Това е бившата група на Николай Бареков, която се дистанцира от него.

 

Не сме против заема“, обяви вчера Светлин Танчев, съпредседател на групата на БДЦ, който е от малцината, останали все още във формацията на Бареков „България без цензура“. Според него страната ни трябва да се възползва от исторически най-ниските лихвени нива в момента. Мнозинството обаче не сигурно, че всички от БДЦ днес ще ги подкрепят.

 

"Преса" припомня, че групата на ГЕРБ има 84 депутати, групата на РБ - 23, а на БДЦ - 14. Ако всички гласуват за ратификацията, събират общо 121 гласа. Най-вероятно ще ги подкрепи и независимата Ана Баракова. АБВ, БСП, ДПС и „Атака“ са против, а Патриотичният фронт вчера до последно се колебаеше. Решението ще бъде взето с обикновено мнозинство и дали ще мине, ще зависи от нивото на кворума. Колкото е по-нисък, толкова е по-голяма вероятността да мине.

 

Други водещи теми от днешната преса гледайте във видеото.