От престъпник един ден се превръща в жертва

 

Журналистът Миролюба Бенатова представи в предаването ДИКOFF затворникът Васил Маникатов. В интервю той разказа от първо лице за отвличането, срещата с "Наглите" и отминалите времена на групировките

Още по темата

 

"Той е на 56 години, от онова поколение на ъндърграунда, което е в миналото. Героите от неговото време са или мъртви, или в затвора, или преследвани от закона”, разказва Миролюба Бенатова.

 

Васил Маникатов е по-известен като наркобоса на Югозападна България. Според прокуратурата през 90-те той е контролирал канал за хероин към Гърция. Там е осъден на 12 години затвор заради сделка от 1996 г. У нас Маникатов е осъден и вече е излежал 9-годшна присъда за търговия с хероин. Днес прокуратурата иска да увеличи гръцката присъда с още три години и така да отдалечи "хероиновия крал” от свободата.

 

Въпреки че през 2008 г. има подозрение, че Васил Маникатов върти канал за дрога и докато е зад решетките, той живее луксозен затворнически живот. Излиза, вижда се с жена си и детето си, работи в приятелска фирма навън, а в затвора се прибира само, за да спи. Тогава, докато с лекота отмята наказанието си, един ден Маникатов не се прибира в затвора. От престъпник се превръща в жертва. Отвлечен е от групата, която година по-късно ще стане известна с прякора "Наглите”.

 

Как продължава историята на Васил Маникатов – гледайте във видеото.

 

Още от Миролюба Бенатова - ТУК.