В „На кафе” гостува водещата на прогнозата за времето по Нова Десислава Банова

„Все повече природни бедствия се случват в България. Миналото лято беше едно от най-тежките в това отношение”, коментира в „На кафе” водещата на прогнозата за времето по Нова Десислава Банова. 

В студиото тя разказа за документалния си филм „Климатични аномалии”, който прави след конференция за климата в Париж миналия март. Три месеца продължава работата по филма, който включва кадри с бедствия от цял свят, мнения по темата на български експерти и световни учени. Водещата на прогнозата за времето по Нова е единственият български представител на форума във френската столица, на който са поканени още 69 синоптици от цял свят. „Всеки ден имахме лекции от световни учени, които ни запознаваха с климатичните промени и проблеми. След форума бях много ентусиазирана и го приех като лична кауза”, заяви тя. 

В предаването Деси Банова разказа и за срещата на върха на ООН по проблемите в климата, която се състоя миналия ноември в Ню Йорк. Сред известните знаменитости, които среща по време на събитието, е холивудската звезда Леонардо ди Каприо, който е отявлен природозащитник. 

Целия разговор с Десислава Банова гледайте в „На кафе” в NovaPlay