Учители и ученици не искат да се местят в "Модерно преградие"

 

„Протест на учителите в Националната гимназия за древни езици и култури „Константин Кирил Философ" има и той не е приключил, оставки на 38 учители има и те не са оттеглени”. Това обяви Ирина Абаджиева-Репуц, председател на училищното настоятелство при гимназията.

 

„Дадени обещания от Вежди Рашидов също има на среща с учителите, които не са осъществени до този момент. Тук сме, за да кажем, че проблемът с НГДЕК не е решен. Занятия в „Модерно предградие” се провеждат единствено, защото ръководството на училището не иска да е обвинявано в саботаж на учебния процес, а учениците имат графици, изпити", обоснова тезата си Репуц. Според нея всичко това било заради „крайната амбиция на Министерство на културата да оправдае нецелесъобразни средства в „Модерно предградие””.

 

Репуц смята, че естествената база на Националната гимназия за древни езици и култури е в центъра. 

 

"Нарушенията са много за сградата в „Модерно предградие” и не смятаме, че ЕК ще я одобри. Озадачени сме от това какви са намеренията на Министерство на културата и не видя ли то от колко време Класическата гимназия се бори за място в центъра. Очевидно министър Рашидов няма намерение да върне гимназията в центъра", заключи тя.

 

Преподавателката Марта Методиева пък потвърди, че учителите не са си оттеглили оставките.

 

Децата застават зад позицията на учители си. 

 

Повече гледайте във видеото!