Опасни свлачища отново предизвикаха проблеми по пътищата

 

Опасни свлачища отново предизвикаха проблеми по пътищата. След като миналата седмица пътят от Асеновград към Смолян остана затворен 4 поредни дни, рано тази сутрин там отново паднаха скали.

 

Свлачището е на около километър след Асеновград. За няколко часа колите се движеха само в едната лента. Срутване на земни маси причини неудобство и по пътя между Лилково и Пловдив. Движението в участъка беше възстановено, едва в ранния следобед.

 

Продължава разчистването и на пътя между Септември и Велинград. Там наш зрител се оказа на косъм от това, колата му да бъде затрупана под тонове скали.

 

Ако 4000 тона скали паднат върху автомобил, шансовете за оцеляване са нулеви. Преди няколко дни Георги и Яна се оказват точно в такава ситуация. Мястото е дефилето между Велинград и Септември, а кошмарът настъпва малко преди 4 часа сутринта. Участъкът е стръмен, тесен и опасен. Реално, ако паднат камъни, човек няма нито секунда за реакция.

 

В нощта на срутването Георги и Яна се прибират от Велинград. По щастлива случайност колата им е задържана на прелеза на теснолинейката при спирка Цепина.

 

Днес пътят е проходим, но разчистването на скалите не е приключило. По предварителни разчети това ще струва около 15 хиляди лева.

 

Много повече средства ще са необходими за цялостно обезопасяване на скалите в дефилето. Тъй като следващия път някой друг автомобил може да няма късмета на Георги и Яна.

 

Ако и вие снимате уникални ситуации като тази, изпращайте ни снимки и видеозаписи в рубриката "Моята новина".