Стотици служители блокираха за кратко движението към граничните пунктове

 

Поредно недоволство на износителите на дървесина. Въпреки заканите за блокада на трафика към Гърция, Турция и през Прохода на републиката, протестиращите успяха да спрат движението само за кратко.

 

Стотици служители на неработещите заради забраната за износ на дървесина компании, заедно с тежка техника все пак се събраха около граничните пунктове.

 

Някои от тези служители на фирмите износители на дървесина вече са без работа. Поне докато трае мораториумът. За Нейка, деветте ѝ деца и 30-те внука това означава глад. Такива са емоционалните аргументи на хората, които са готови да продължат с протестите, докато държавата им върне работата.

 

Блокадата на гръцката граница днес продължи не повече от 15 минути. За кратко спря и движението от „Капитан Андреево”. Проходът на републиката остана отворен въпреки плановете за демонстрация. Служителите във фирмите износители обаче се заканиха, че недоволството ще продължи.

 

Позицията на държавата засега остава непроменена. В момента, в който парламентът приеме пакет закони, които да спрат дървената мафия, мораториумът ще падне.