Ликвидирани са двамата нападатели

 

Засилени мерки за сигурност и нови инциденти в Турция. Преди минути избухна стрелба пред централата на полицията в Истанбул. Нападателите са двама, те са убити, а двама полицаи са ранени.

 

По-рано днес въоръжени мъже нахлуха в офис на управляващата Партия на справедливостта и развитието. Нападението идва след заложническата драма в съдебната палата в Истанбул, при която беше убит прокурор.

 

Нападателите са двама, те са убити, а двама полицаи са ранени. По-рано днес въоръжени мъже нахлуха в офис на управляващата Партия на справедливостта и развитието. Нападението идва, след заложническата драма в съдебната палата в Истанбул, при която беше убит прокурор. 

 

Нападателите в офиса на управляващата партия, нахлули и наредили на всички да излязат. След това окупирали последния етаж. Разбили прозоцера и спуснали през него турския флаг с меч. Малко по-късно полицията ги задържа. 


Ердоган се закани да предпиреме сериозни действия срещу забранената  марксистка групировка, която взе прокурор за заложник. Нападателите поискаха наказания за полицаите, виновни за смъртта на младеж по време на антиправителствените протести в  Истанбул преди две години.  

 

Веднага след заканата на Ердоган, премиерът Ахмет Давутоглу обяви, че засилва мерките за сигурност в цяла Турция. 

 

Снимка: ЕПА/БГНЕС