Цените варират в зависимост от размера и вида на украшенията

 

Дървени яйца, сламени зайци и музикални птици – това са само част от най-новите стоки, които заляха пазара в навечерието на Великден. Кои са най-новите тенденции в празничната украса?


Всяка година тенденциите в украсата по Великден, а и Коледа и повечето празници стават все по-впечатляващи. Така е и тази година можем да видим всичко – от шоколадови яйца, през огромни зайци до цели великденски къщи. Сред най-големите хитове в украсата се нареждат музикалните петлета и кокошки.


Това обаче е само началото – тази година великденския кич надминава и най-смелите ни представи. На пазара можем да намерим всичко – от яйце на пръчка, през шарено петле, та до сламени зайци. А търговците са стигнали до извода, че всичко се купува, стига да отговаря на най-важното условие.


Цените са най-различни. В зависимост от размера и вида на украсата, тя струва от 50 стотинки до 30 лева. Украшенията обаче се купуват и оказва се носят радост не толкова на децата, колкото на техните родители и баби.


Любителите на красивото си купуват по нещо ново всяка година, за да допълнят украсата. А тези, които не дават много пари за украса, залагат на по-скъпите бои за яйца.


Повече по темата гледайте във видеото.