На тези теми посветиха челните си страници "Стандарт" и "Сега"

 

Основната версия за взрива в Иганово е саботаж, гласят първите страници на водещите вестници у нас.

 

„Саботаж или бомбаж?”, пита от челната си страница в. „Стандарт”. „Това са основните версии, след като за втори път взривове събудиха село Иганово”, пише по темата един от най-големите всекидневници у нас.

 

Най-вероятно е с подобни „инциденти” да се прикриват кражби или някакъв вид източване на складовете с боеприпаси, става ясно от източници в следствието. Друг всекидневник „Телеграф” пък изобщо не пита, а твърди с позоваване на източниците си: „Взривовете в Иганово – саботаж”. 

 

Друг важен скандал е този със съдия Румяна Ченалова. Вестниците у нас масово пишат за издирването и задържането на заподозряната от френския посланик в корупция магистратка. „Търсят съдийка Ченалова със снимка”, разкрива „Стандарт”.

 

Една от най-важните теми в националния български печат остава разкритото от медиите застрояване на дюните край къмпинга Корал. „На строежа край Корал всичко се оказа почти изрядно”, ирознира по темата вестник „Сега”.

 

Изданието информира, че единственото, което направи държавата по въпроса, е в лицето на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) да поеме ангажимент „временно да спре бетона върху пясъка”.