През лятото ни чака кошмарен трафик

 

Кошмарен трафик ни очаква през цялото лято. Започват големи ремонти по магистралите "Тракия" и "Хемус". Правителството намери пари, за да ремонтира най-опасните учстъци от двете магистрали. 

 

Само едно лято се радвахме на по-бързо придвижване до Бургас, но пък пътят до Варна винаги

Още по темата

е бил тежък. След огромната тапа, която изнерви шофьорите на "Хемус" в края на почивните дни миналата седмица, кабинетът изненадващо намери необходимите 100 хиляди лева от централния бюджет и ще ги вложи в големи ремонти на общо 80 километра от двете  магистрали. Сега ще ни се наложи да свалим скоростта още.

 

Призивът на премиера да почиваме на българското Черноморие може да ни излезе солен, ако решим да го послушаме. Откъм нерви. 

 

Три участъка от "Тракия" и четири от "Хемус" ще намалят скоростта ни до 60 километра в час. По пътя към Бургас - първият ремонт ще ни затапва още на изхода на София, второ забавяне ще имаме около Пазарджик, скоростта ще намаляваме и между 119 и 134 километър. Тапи ще има и на цели 4 места между Шумен и Варна по магистрала "Хемус". 

 

Обходни маршрути няма да има навсякъде, така че тапите ще са непреодолими. А колко точно ще ни забавят ремонтите, не е ясно. Ако сметнем грубо в общо 50 километра по Тракия, ще трябва да караме вместо със 140, с 60 километра в час. Опитът обаче показва, че тази скорост няма как да бъде достигната в участъци в ремонт. 

 

Сега на шофьорите по най-разбитите участъци им се струва лесно, но и трафикът не е като летния. Не обещават обаче да спазват ограничението на скоростта, както и 90-те  километра сега не ги спират.

 

Ремонтите ще са тежки, казват от правителството. И ще продължат от сега поне до октомври. Няма да е просто преасфалтиране, това обещават от кабинета. Освен участъците в плачевно състояние, ще се ремонтират и мостовете и виадуктите по двете магистрали.