Спасителите обаче са успели да извадят 4-месечно бебе невредимо под руините

Хуманитарната помощ вече стига до откъснатите райони в Непал. Земетресението със сила 7.8 по Рихтер уби повече от 5 000 души. Оцелелите имат отчаяна нужда от храна и вода. Хиляди хора чакат часове наред на огромни опашки на летището и автогарата, в отчаян опит да напуснат страната. 

 

 

Още по темата

 

 

Нито един българин обаче няма да се качи на борда на испанския самолет, организиран от българското правителство. Всички, които са се свързали с Външното ни министерство са заявили, че ще се приберат с предварително планираните си полети.

 

Днес стана ясно и, че спасителите са успели да извадят  4-месечно бебе невредимо изпод руините. Момченцето е било спасено в неделя, почти денонощие след мощния трус, но новината за невероятното му оцеляване беше оповестена едва днес.  Обективът на фотограф от вестник "Катманду днес" е запечатал драматичния момент. Първоначално спасителите си помислили, че пеленачето не е оцеляло, но след това мощен бебешки плач ги известил, че са сгрешили. 

 

И още едно чудо - 28-годишен мъж беше спасен повече от 3 дни след труса. Риши Ханал бил заклещен в полусрутена стая заедно с други трима души, които за съжаление не са оцелели.  Състоянието му е стабилно, но вероятно ще се наложи да бъде ампутиран единият му крак. Роднините на Риши са повече от щастливи, че той е оцелял.

 

Риши е бил на втория етаж на 7-етажна сграда, когато мощният трус разтърсва Непал. Спасителите го чули, защото крещял за помощ, но на екипите са били необходими пет часа, за да стигнат до него.