В "Средновековните мъртъвци" археолози пътуват из Европа в търсене на следи от миналото

Необикновени истории от средновековната епоха ще предложи Viasat History на зрителите си с историческата продукция „Средновековните мъртъвци“. Вторият сезон на документалната поредица ще се излъчва всеки понеделник, от 18 май до 22 юни, от 22.00 часа.

 

Епизодите разказват истински истории от миналото, разкрити чрез изследване на останките от заровени под земята скелети. Борба за оцеляване в условия на болести и жестокост – такъв е бил животът на обикновените хора в миналото, представен от историческата поредица. Зрителите ще научат също и  какви езически ритуали са се случвали в миналото. 

 

Тримата археолози на „Средновековните мъртъвци“ - Тим Съдърланд, Малин Холст и Саймън Ричардсън, пътуват до Обединеното кралство, Финландия, Франция и Португалия. В търсене на следи, скрити в костите на мъртъвците от епохата на Средновековието, тримата експерти посещават територии на военни действия и бойни полета, градове и села, църкви и гробища. Екипът разполага с редица забележителни истории, които разказват и поставят под съмнение общоизвестни факти от тази епоха. 

 

Благодарение на уникални възстановки на археологически научни изследвания, поредицата ни отвежда още по-дълбоко в Средновековния свят. Сред откритията на тримата експерти са останките на боеца от Янаккала, които разкриват тайни и поставят въпроса - защо е погребан с мечове от Саксонската и Викингската епоха? В другите епизод археолозите задълбочено проучват добре запазеното лице на рицаря от Сейнт Бийс, както и клането в Монсегюр, скелетът от Луис, битката на португалците с кастилците при Алжубароте и братята по оръжие от Аженкур.

 

Разберете кои са тайните на миналото в поредицата "Средновековните мъртъвци“, всеки понеделник, от 18 май до 22 юни, от 22.00 часа по Viasat History.