Външният министър коментира ситуацията в Гърция

 

"Надяваме се стабилността в нашата съседка да се запази, защото тя е свързана и със стабилността в България. Ясно е обаче, че трябва да се правят реформи, дългът не се изплаща с референдуми и трябва да се поема отговорност. Аз се надявам, че в крайна сметка разумът ще надделее", коментира външният министър Даниел Митов.  

Още по темата

 

"Ние сме в много добри съседски отношения с Гърция и продължаваме да вярваме, че страната няма да излезе от еврозоната", добави той. "Българските фирми са наясно, че евентуална криза в Гърция ще доведе до това те да преориентират износа си или поне част от тях, а и те са подготвени за това. Стратегическите гръцки инвестиции в България вече са с друг знак, променили са стойността си", коментира първият ни дипломат.

 

Той е категоричен, че по отношение на банковата ни система са взети всички необходими мерки да бъде гарантирана стабилността на банките, които имат някакъв гръцки капитал. Банките тук работят по български правила и те фактически са принудени да поддържат висока степен на ликвидност и са под постоянния надзор на БНБ.

 

Снимка/Видео: БГНЕС